Printer Friendly Version Изјава министра Дачића @ 9 November 2015 04:07 AM

Ивица Дачић

Изјава првог потпредседника Владе Србије и министра спољних послова Ивице Дачића:

"Србија води тешку политичку и дипломатску борбу за спречавање пријема такозване Републике Косово у Унеско, борећи се не само са неистинама, неправдама и двоструким стандардима, већ и са жестоким лобирањем и притисцима спонзора косовског захтева на све земље које нису признале једнострано проглашену независност Косова да, у најмању руку, буду уздржане приликом гласања.

Начин гласања у Унеску је специфичан и рачунају се само гласови за и против, не и уздржани. Тако је Косову довољна двотрећинска већина само од оних који су гласали за и против, а не од свих који су гласали. Зато је Косово и прошло на Извршном савету Унеска иако нису имали већину од гласалих.

Зато је изјава Бојана Пајтића да власт прави фарсу, иако зна да Косово нема двотрећинску већину, врхунац политичког лицемерја Демократске стране, јер је у време њихове власти Косово прогласило независност коју је тада већ признало 86 земаља. Уместо да се укључе у часну борбу за заштиту српског културног и верског наслеђа, Бојан Пајтић и Демократска странка користе и Косово као тему за нападе на Владу Србије и премијера Вучића и бекство од сурове реалности да је данашња опозиција у Србији једна од најнеодговорнијих, најнеспособнијих и најслабијих у српској историји, како новијој, тако и даљој."