Printer Friendly Version Ministar Selaković razgovarao sa ambasadorkom Narodne Republike Kine @ 16 December 2021 05:12 AM
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo.
 
Ministar Selaković izrazio je zadovoljstvo zbog kontinuiranog jačanja prijateljstva, političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou i sveobuhvatnog strateškog partnerstva naše dve zemlje. 
 
Ukazao je da nedavna poseta ministra inostranih poslova Vang Jia predstavlja još jednu potvrdu čeličnog prijateljstva i da je pokazatelj toga da je, uprkos pandemiji virusa korona, politički dijalog Srbije i Kine veoma intenzivan.
 
Kada je reč o ekonomskoj saradnji Srbije i Kine, Selaković je konstatovao da je veoma značajno to što trgovinska razmena beleži konstantan rast, posebno napomenuvši da je zahvaljujući saradnji u okviru formata „Pojas i put“ i Kina-CIEZ ona utrostručena u poslednjih pet godina.
 
Zadovoljni smo i visoko cenimo rad kineskih kompanija u Srbiji na zajedničkim projektima u oblasti infrastrukture i energetike, kazao je ministar, podvukavši da dinamika realizacije većine projekata ide dogovorenim tempom, a da se neki realizuju i brže od rokova predviđenih ugovorom.